torsdag 5 augusti 2010

Middag med klass

Redo för att gå på middag. Barnvakter är Johan och Sarah.
Hit åkte vi för att äta. Daniel Berlin Krog.
Liten mysig restaurang mitt i Skåne Tranås.
Den Aftonmeny som vi tänkte avnjuta.
Först lite champagne till herrn medan Linda drack must då hon skulle köra hem.
Ostpapper på prästost som lagrats i sex år som aptitretare till fördrinken.
Sedan lite svål som var krispig och fin.
Följt av morötter doppade i en pepparrotskräm. Detta var ljuvligt gott.
Sedan ett snyggt litet fågelbo med aioli och vaktelägg.
Briocher med smör.
Sista aptitretaren innan vi skulle gå på förrätten var lammnacke som smakade ljuvligt gott,
Till förrätt serverades vi kokt torskrygg och rökt torskhuvud med potatispuré. Syrad lök och rödbetor fanns med på tallriken och detta var nog på det hela den bästa rätten.
Huvudrätt lite spädgris med blomkålspuré. Även detta var fantastisk njutning att äta.
En liten muntvätt i form av svartvinbärsgrsnité.
Avslutande dessert med röda vinbär som marinerats i gin från Ven. En nässelis samt ett mandelskum på komjölk.

Sedan drack vi givetvis en kaffe med en utsökt whiskey vid namn Inchmurrin 12 år.

1 kommentar:

ellgea sa...

Imponerande uppläggningar, otroligt många rätter. Tur att de inte är så omfångsrika, då hade ni aldrig orkat smaka på alla.