söndag 14 december 2008

Förlovningsmiddag

Ja som min tradition bjuder, bjuder jag mina vänner på middag när de förlovar sig.
Denna tradition har nu Linda hakat på så vi bjuder även hennes vänner när de förlovar sig.
Så igår hade vi förlovningsmiddag för Anna-Karin och Anders.

Som vanligt vill man ju ha något sorts tema på middagen. Vi började med att bjuda dem på Blossas årgångsglögg anno 2008 och till detta äkta Göteborgs pepparkakor. Dels för att det snart är jul och dels för att Anna-Karin inte dricker något med bubblor i. En bra start kändes det som.
Sedan tog vi oss ut till köket för själva middagen. (Matsalen är ju kontor numera sedan Ellen fått eget rum)

Väl i köket bjöd vi på en enkel förrätt modell tapas (kvällens tema medelhav). På tallriken återfanns rostad salami, parmaskinka, marinerad vitlök, prästost i bit samt ciabata. Till detta drack vi Baron de Ley Finca Monasterio. Nedan ser ni upplägget.
När vi fått i oss vår förrätt fortsatte vi i spansk tema med en Paella. Som sig bör tillagas paella på regionens delikatesser. Därför blev det fisk och skaldjur i vår eftersom vi bor i Göteborg. Fisken var sej, skaldjuren räkor och Hillaredskräftor. för färg och smak använde vi saffran (lite juligt det också). Lite citron, tomat och gurka på toppen fick det hela att se ganska läckert ut om jag får betygssätta det själv.

Som dessert flyttade vi sedan lite öster ut mot Italien då linda lagade en mycket smarrig Gino. Dena byggdes upp av banan, jordgubbar, hallon, kiwi och givetvis riven vit choklad. Till detta serverades vaniljglass och en riktig italiensk jordgubbsglass.
Efter detta drack undertecknad och Anders en kopp kaffe med en liten whiskey till.
Vi var nöjda med vår bjudning och gästerna verka minst lika nöjda.

Inga kommentarer: